af Katrine Friisberg | 3. feb 2023
Stærkt fællesskab og faglige fordele Flere friskoler samlæser klasser. Til magasinet Friskolen talte jeg med ledere og en lærer på tre forskellige friskoler. Samlæse klasser kræver konstant undervisningsdifferentiering, men giver et stærkt fællesskab, faglige fordele...
af Katrine Friisberg | 6. maj 2021
Tema: Bæredygtig køkkenrevolution i efterskolernes køkkener Skær ned på bøffer og kødsauce. Efterskolerkøkkener har en særlig forpligtelse til at servere klimavenlig mad og undervise eleverne i sund mad og madens CO2-udledning. Det har jeg skrevet et tema blandt andet...
af Katrine Friisberg | 5. maj 2021
Tema: Klimakrisen udfordrer efterskolernes arbejde med global dannelse Efterskoler tager en vigtig rolle på sig, når de uddanner elever til en global fremtid. Men klimakrisen stiller nye krav til, hvordan efterskolerne arbejder med global dannelse. Til magasinet...
af Katrine Friisberg | 11. apr 2020
Tema: Snus – et stort men ofte overset problem Danske efterskoler oplever store problemer med elever, som tager snus. Til magasinet Efterskoler skrev jeg tema om tendensen: En baggrundsartikel, gode råd fra eksperter, fakta og ikke mindst interview med tre...
af Katrine Friisberg | 9. apr 2020
“Jeg har glædet mig hele livet” I august 2019 åbnede Kvie Sø Efterskole. En specialefterskole med pladser til elever med alvorlig udviklingshæmning som for eksempel alvorlige autismediganoser og Downs Syndrom. Jeg fulgte Frida, som har Downs Syndrom, og...